Päiväkoti ja kyläkoulu vahvistivat muuttopäätöksen

Elina ja Mikko sekä 2 lasta

Paimiosta kotoisin oleva Elina muutti perheineen Hajalaan elokuussa 2017. Hajala valikoitui Elinan ja perheen asuinpaikaksi, koska heidän nykyinen kotinsa on ollut Elinan suvun omistuksessa jo pidemmän aikaa. Aiemmin Tuusulassa asuneen perheen muutto Varsinais-Suomeen tuli ajankohtaiseksi, kun Elina alkoi ottaa enemmän osaa Paimiossa sijaitsevan kotitilansa töihin.

Muitakin vaihtoehtoja asuinpaikasta punnittiin, mutta päätös muuttaa Hajalaan sai viimeisen vahvistuksen, kun pariskunta kuuli Hajalassa olevan omat päiväkoti ja kyläkoulu. Elina on itse käynyt lapsuudessaan kyläkoulun ja halusi tarjota saman arvokkaan kokemuksen myös perheen lapsille. 

Perheen arkeen on Hajalaan muuton jälkeen tullut jonkin verran muutoksia. Elinan puolison Mikon vanha työ seurasi häntä uuteen kotipaikkaan, työssäkäyntialueenaan hänellä on nyt Länsi-Uusimaa. Liikkuminen Hajalasta on helppoa ja vaivatonta moottoritien ollessa vain muutaman kilometrin päässä maatilan rauhallisesta pihapiiristä.

Arki ja liikkuminen vaativat toki jonkin verran enemmän ennakointia ja suunnittelua, mutta sen pariskunta näkee olevan vain hyvä asia. ”Kauppalasku on varmasti pienentynyt, kun kuluttamisen suunnittelee tarkemmin”, toteavat Elina ja Mikko lähes yhdestä suusta.

Hajala on osoittanut perheen ensimmäisen asumisvuoden aikana olevansa avoin yhteisö, jossa on helppo tempautua mukaan toimintaan. Kyläläiset toivottavat tulokkaat tervetulleiksi ja on muualta muuttanut perhe tainnut herättää aika paljon kiinnostustakin! Elinan ja Mikon 3- ja 6 -vuotiaille lapsille löytyy ikärakenteeltaan nuoresta kylästä kavereita. ”Toivottavasti lapset muodostavat pitkäaikaisia ystävyyssuhteita kylän lasten kanssa. Edellytykset tähän on, kun ryhmäytyminen alkaa tapahtua jo päiväkoti-iässä ja jatkuu kyläkoulussa”, miettii Elina.

Kotiutumista ja tutustumista kyläläisiin on vahvistanut myös hieman yllättäväkin tapahtuma. Pian Elinan perheen muutettua kylän päiväkoti uhattiin sulkea. Talven mittaan kyläläiset ovatkin olleet tiiviisti tekemisissä toistensa kanssa työskennellessään päiväkodin säilyttämiseksi. Onpa siinä sivussa syntynyt uusia ystävyyssuhteitakin. Kyläläisten onneksi keväällä 2018 saatiin päätös päiväkodin remontoimisesta ja uudelleen avaamisesta syksyllä 2018. Näiden investointien jälkeen päiväkodin tulevaisuus näyttää valoisalta. Alkusyksystä järjestettiin kiitosjuhla kyläläisille työstä päiväkodin säilyttämisen puolesta. ”Nyt on hyvä”, toteaa Mikko ja Elina nyökyttelee vieressä.