PAIKKOJA KYLÄLLÄ

MYLLYTYRY

Myllytyry on erityisesti kesäaikaan kylän sydän ja kohtauspaikka. Tämän sympaattisen hiekkarantaisen metsälammen rannalla on mahdollisuus virkistäytyä koska vain. Lammen länsirannalla sijaitsee sauna sekä laituri ja toinen ihanista hyväpohjaisista uimarannoista. Itärannalta löytyy toinen loiva hiekkaranta, joten Myllytyryllä voit valita mieltymystesi mukaan, joko aurinkoisen tai viiilentävän varjoisan kesäisen lekottelupaikan.

Myllytyryn pukukopit ja grillikatos ovat aina käytössä ja sauna lämpiää keskiviikkoiltaisin kesäkaudella. Saunamaksu on 2€ aikuisilta. Alle 15-vuotiaat saunovat ilmaiseksi.

Ajo-ohje:  aja osoitteeseen Vanha Turuntie 1175, josta on kyltti Myllytyrylle. Ajetaan mäkeä ylös n. 700 metriä. Parkkipaikka on oikealla ennen lampea.

Saunaa on mahdollista vuokrata yksityistilaisuuksiin Hajalan kyläyhdistykseltä. Kesäkaudella sauna on kyläläisten käytössä. (kylayhdistys@hajala.fi)

Saunan vuokraaminen

   

TRÖMPERIN KESTIKIEVARI

Idyllinen pihapiiri toivottaa tulijan tervetulleeksi Trömperin kestikievariin. Hajalassa sijaitseva rakennus oli alun perin pappilan torppa, ja sen vanhin osa on 1700-luvulta. Tarinoiden mukaan kreivit ja kuninkaalliset kävivät aikoinaan Fredrik Strömbergin perustamassa kestikievarissa metsästys- ja ravustusretkillään. 

Tunnelmallisessa tuvassa räsymatot koristavat lattioita ja ruisleivät roikkuvat kattovartaissa. Trömperin kestikievari on paritupatyyppinen. Siinä on tupa, porstua-kamari, pakaritupa ja sali eli nykyinen kahvikamari. Trömperi on suojeltu rakennussuojelulain nojalla. 

Museon aukioloajoista ja Trömperin kestikievarin kesäkahvilatoiminnasta vastaa kotiseutuyhdistys Rikala-seura ry yhteistyössä Salon historiallisen museon (SAMU) kanssa. Trömperin kestikievarin omistaa Salon kaupunki.

 

Tutustu Trömperin kestikievariin

 

      

KERHOLA

Kyläkeskustasta löytyy Kerhola, eli yhdistysten käytössä oleva tila osoitteessa Vanha Turuntie 1105. Kerholassa kokoontuu niin nuorisoilta, Marttojen kässäkerho kuin MLL Hajalan yhdistyksen perhekahvila. Lisäksi Kerholassa sattuu ja tapahtuu muutakin vuodenkierrossa sen mukaan, mitä yhdistykset järjestävät. Kerhola palvelee myös kokoustilana.

    

KYLÄN LEIKKIPUISTO

Hajalan kylätaajamassa on kaupungin ylläpitämä lasten leikkipuisto. Sen löydät Villantien tuntumasta.

FRISBEEGOLFRATA

Hajalan 9-väyläinen frisbeegolfrata löytyy Hajalantien varrelta. Frisbeegolfradan paikoitus ja aloituspiste sijaitsevat Hajalan entisellä urheilukentällä. Frisbeegolfrata valmistui 2023 syksyllä Salon kaupungin tukirahan avulla sekä kyläläisten talkoovoimin. Lisätietoa löydät: https://frisbeegolfradat.fi/rata/hajalan-frisbeegolfrata