Hajalan koulu 111 vuotta 12.9.2020 Emme juhli, vaikka aihetta olisi!

Tiedote

Julkaistu 2.9.2020

Koulun juhlat siirtyvät, mutta iloinen tulevaisuuden rakentaminen Hajalassa jatkuu. Hajalan koulu täyttää nyt syyskuussa 111 vuotta. Hajalan koulun kotikoulutoimikunta valmisteli lauantaille 12.9.2020 juhlia nykyisille ja entisille Hajalan koululaisille sekä kyläläisille. Kutsu esitettiin jo alkuvuodesta myös kaupungin edustajille sekä päättäjille, sillä Hajalassa haluttiin näiden konkreettisesti pääsevän näkemään, mitä koulun vahvasti korostettu merkitys kylälle on. Vallitsevan koronatilanteen takia juhlat on päätetty siirtää suotuisampaan ajankohtaan.

Koulun 110 -vuotisjuhlan aikaan koululaisten vanhempien energia meni seuratessa Salon kaupungin oppimisympäristöselvityksen etenemistä. Kylällä kuitenkin päätettiin jo silloin juhlistaa koulun seuraavaa vuosipäivää, koska koulun rooli kylän elinvoiman ylläpitäjänä on kiistaton.

– Uskomme oli vahva, että alueen potentiaali nähtäisiin kaupunkimme päätöksenteossa ja siksi halusimme jo silloin kutsua ihmiset juhlistamaan Hajalan koulun jatkoa. Tavoitteemme on nähdä tällä paikalla elävä koulu myös tulevaisuudessa, toteaa Hajalan koulun kotikoulutoimikunnan vetäjä Piia-Riina Ihander.

– Tuore tunnustus  Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2020 tarjoaa hajalalaisille lisäsyyn kokoontua myöhemmin koko kylän voimin iloitsemaan, että kylämme sydän: koulun ja päiväkodin yhdistelmä, sykkii edelleen ja sitkeää työtämme kylän tulevaisuuden eteen arvostetaan, iloitsee Ihander. 

Vaikka juhlat nyt siirtyvät, talkoot kylän hyvinvoinnin eteen jatkuvat. Kyläyhdistys on aktivoimassa maanomistajia kyläkaavaan merkittyjen tonttien myyntiin, jotta kylällä olisi mahdollisuus kasvaa. Koulun yläkertaan kunnostettava kyläläisten yhteinen olohuone valmistuu hyvää vauhtia ahkerien talkoolaisten toimesta ja kylän monet yhdistykset jatkavat toimintaansa mahdollisimman normaalisti koronan huomioon ottaen.

Tuoreiden tutkimusten mukaan maaseutuasuminen on yhä useamman suomalaisen haaveissa ja Piia-Riina Ihander ymmärtää tämän täysin.

– Hajalassakin on paljon  sellaisia asioita, joita moni kaipaa entistä enemmän elämäänsä. Luonto on lähellä, on tilaa liikkua, yhteisöllisyyttä ja pienen ihmisen kokoinen koulu. Ja lisäksi vielä loistava sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella, mutta silti maaseudun rauhassa.  Siksi teemmekin joka päivä töitä sen eteen, että täällä olisi tulevaisuudessakin yhtä hyvät mahdollisuudet asua ja kasvattaa lapsia kuin nyt.

 

Lisätiedot:
Hajalan kyläyhdistyksen sihteeri
Sanna Alifrosti
p. 044 5550 359
www.hajala.fi
www.facebook.com/hajalankyla