Hajala on Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2020!

Tervetuloa sunnuntaina 11.7. 12-16 Hajalan koululle Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2021 juhlaan.

(Vanha Turuntie 896, Hajala)

 
Juhlan ohjelma esiintymislavalla alkaen klo 13:
 • Tervehdyssanat  /  Hajalan Kyläyhdistys ry, Sanna Alifrosti
 • Ajatuksia ja muistoja Hajalasta / Juha Majanen
 • Musiikkia / Peppi Laine ja Angela Saarinen
 • Hajala kronikka / Tellervo Vehniäinen ja Pirjo Heinonen
 • VPK:n kyltin paljastus
 • Musiikkia / Angela Saarinen ja Mari Pitkänen
 • Vuoden kyläläisten diplomit
 • Muistelmia Hajalasta / Pasi Lehti ja Satu Alm
 • Juhlapuhe / Varsinais-Suomen kylät ry, Kyläasiamies Tauno Linkoranta
 • Musiikkia / Mike Haywood
 • Kakkukahvit
 
Tapahtumassa mukana Hajalan Kyläyhdistys ry, Hajalan Martat, MLL Hajalan yhdistys, Kotikoulutoimikunta, Hajalan Metsästysseura, Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat, Varsinais-Suomen Kylät ry, sekä paikallisia tuottajia.
 
Tapahtuman aikana mahdollisuus ostaa lähituottajien herkkuja sekä lounaaksi Marttojen lohikeittoa.
 
MLL Hajalan yhdistys järjestää puuhaa perheen pienimmille, kotikoulutoimikunta kouluikäisille. Mm. Steissin kesäkaara paikalla. Hajalan Metsästysseura esittäytyy.
 
Kyläkammarilla esillä koulun vanhoja valokuvia. Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat esittelevät ajoneuvojaan ja kuljettavat halukkaita mm. Trömperille.
 
Juhlan jälkeen Myllytyryn uimarannalla sauna lämmin ja kioski auki.
 
Tervetuloa viihtymään!
 
Hajala T-paita
 

Varsinais-Suomen Kylät ry on valinnut vuodesta 2002 asti Vuoden kylän Varsinais-Suomesta. Vuonna 2020 Vuoden kylä -kilpailun teemana oli ”Kokeileva kylä”. Vuoden kylää valittaessa kriteerinä oli, että kylällä on päätetty kokeilla jotain uutta.  Esimerkiksi, että kylä on viimeisen kahden vuoden aikana aloittanut jonkin uuden toimintamuodon, hankkinut ja/tai korjannut itselleen tilan tai kiinteistön, lähtenyt digiloikkaan, etsinyt uusia yhteistyömuotoja, kehittänyt kylämatkailua tai vaikka uuden tapahtuman. – Hajala on tähtivalinta kokeilevana kylänä.

Viimeisten kahden vuoden sisällä on kyläyhdistyksen toimintaa laajennettu hallituksen rinnalla toimiviin kahteen erilliseen tiimiin: markkinointi- ja ympäristötiimeihin, joiden toiminta on ollut aktiivista. Uudet www.hajala.fi -sivut julkaistiin syksyllä 2019 ja someviestintää kylän ulkopuolelle on lähdetty kehittämään. Ympäristötiimi on tehnyt maisemanhoitoa ja rakentanut kylän uimarannalle Myllytyrylle kovin kaivatut uudet pukukopit.

Keväällä 2020 alkoi myös kaupungilta vuokratun Hajalan koulun yläkerrassa olevan entisen talonmiehen asunnon remontti. Asunto kunnostettiin kylän yhdistysten olohuoneeksi. Hajalan kylällä toimii aktiivisesti useita yhdistyksiä ja työtä kylän hyväksi tehdään paljon niin yhdessä kuin erikseenkin.

Vuoden kylä -palkintoseremonia järjestettiin 23.8.2020 Varsinais-Suomen vuoden 2019 kylässä Västanfjärdissä Kemiönsaarella.

Kylästään ylpeä kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Lehti on syksyllä 2020 palkinnosta hyvin iloinen ja katsoo vahvasti eteenpäin: ”Tulevaisuuskin näyttää valoisalta. Hajalan kyläkaava on viittä vaille valmis, ja se mahdollistaa helpon rakentamisen ilman aikaa vievää lupaprosessia. Tunnin junan raidesuunnittelu luo uskoa Hajalan paikallisliikenneasemalle ja Hajalaan johtavalle moottoritien rampille on rakenteilla liityntäparkki työmatkalaisille. On upeata että työmme kylän hyvinvoinnin eteen on noteerattu saadessamme vastaanottaa Vuoden kylä -tittelin.”

Lisätietoja antaa Varsinais-Suomen Kylät ry:n kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, tauno.linkoranta@vskylat.fi.