HÄPy eli Hajalan Äijäpyöräilijät

Hajalan Äijäpyöräilijät on liikuttanut hajalalaisia äijiä jo kohta kymmenen vuotta. Äijäpyöräilijät harjoittavat matalankynnyksen liikunnallista toimintaa. Äijien keski-ikä liikkuu 40-50 vuoden välissä. Kuntovaatimuksia ei ole ja varusteenakin käy ihan millainen polkupyörä tahansa.

Pyöräretket vaihtelevat parinkymmenen kilometrin lenkeistä pidempiin, jopa päivän kestäviin, tapahtumiin. Erilaisten pyöräretkien määrä vaihtelee vuosittain. Huonona vuotena määrä on jäänyt reippaasti alle kymmeneen ja hyvänä vuotena reippaasti yli kymmeneen. Äijäpyöräilijät ovat käyneet Sauvossa, Paimiossa, Märyssä, Vaskiolla, Kokkilassa, Salossa jne. On käyty heittämässä frisbeegolfia Tupurissa ja Paimiossa sekä uimassa Kokkilassa. Yksi ulkomaanmatkakin on Hajalan Äijäpyöräijöiden nimissä tehty Mallorcalle. Seuraava retki Tallinnaan on suunnitelmissa. Hajalan äijäpyöräilijöiden vankkoihin perinteisiin kuuluvat myös vapun ja juhannuksen pyöräilyt Kokkilaan (Lossirantaan).

Ryhmän kommunikointivälineenä on WhatsApp-ryhmä, johon ryhmän jäsenet voivat ilmoitella ja sopia, mihin ja milloin menevät pyöräilemään. Whatsapp -ryhmään kuuluu 22 jäsentä, aktiivisia jäseniä ehkä alle 10. Ryhmällä ei ole minkäänlaista organisaatiota ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. 

Hajalan Äijäpyöräilijöiden aktiviteetit ovat toimintaa, jota tehdään pilke silmäkulmassa. Totista liikuntaa se ei välttämättä ole (kuin ajoittain  ), mutta pääasia on, että äijät saadaan pois sohvalta.

Kun haluat liittyä HÄPyyn, niin ota yhteyttä Pasi Nikulaan (p. 0415447555)