Aktiivista ja monipuolista toimintaa Hajalan kylällä

Hajalassa kylätoiminta on monipuolista ja innostunutta. Kylältä löytyy pikkulapsiperheiden iloksi MLL Hajalan yhdistys, monipuolisiin harrastuksiin Hajalan Metsästysseura sekä Hajalan Marttayhdistys. Kaikkien kyläläisten yhteinen toimija on Hajalan Kyläyhdistys. Näiden lisäksi sekä koulussa että päiväkodissa on hyvin aktiivisesti toimivat vanhempaintoimikunnat. Infran kehittämisen näkökulmasta huikeaa työtä on tehnyt Hajalan vesiosuuskunta, jota on kiittäminen laajalle ulottuvasta siirtoviemäri-, vesijohto- ja laajakaistaverkostosta. Ei hassummin noin 600 asukkaan kylältä.

Hajalalaisiin tapahtumiin ovat viime vuosina kuuluneet Myllytyryn viikottaiset avantouinnit ja kesäiset keskiviikkojen kyläsaunat. Kirpeässä syyssäässä on päästy maistamaan hirvikeittoa Hajalan Metsästysseuran tarjoamana. Joulunaikaa on perinteisesti juhlistettu koulussa järjestetyillä joulumyyjäisillä sekä Kerholan joulunavauksella. Koululla lauletaan myös kauneimmat joululaulut Salon seurakunnan järjestämänä. 

Muuta säännöllistä toimintaa kylällä ovat Hajalan Marttojen kässäillat maanantaisin, Kotikoulutoimikunnan Nuorkka keskiviikkoisin, Hajalan MLL:n temppukerho keskiviikkoisin ja Kyläyhdistyksen pilates-tunnit torstaisin. 

Halikkolainen kotiseutuyhdistys Rikala-seura järjestää tapahtumia Trömperin kestikievarilla kesällä. Maanantairastit-tapahtuma sijoittuu niinikään perinteisesti kerran kesässä Myllytyrylle Hajalaan.