Hajala on Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2020!

Onnea kaikille Hajalan kyläläisille ja kylän yhdistyksille. Ja lämmin kiitos Varsinais-Suomen Kylät ry:lle tunnustuksesta.

Hajala T-paita

Varsinais-Suomen Kylät ry on valinnut vuodesta 2002 asti Vuoden kylän Varsinais-Suomesta. Tänä vuonna Vuoden kylä -kilpailun teemana oli ”Kokeileva kylä”. Vuoden kylää valittaessa kriteerinä oli, että kylällä on päätetty kokeilla jotain uutta.  Esimerkiksi, että kylä on viimeisen kahden vuoden aikana aloittanut jonkin uuden toimintamuodon, hankkinut ja/tai korjannut itselleen tilan tai kiinteistön, lähtenyt digiloikkaan, etsinyt uusia yhteistyömuotoja, kehittänyt kylämatkailua tai vaikka uuden tapahtuman. – Hajala on tähtivalinta kokeilevana kylänä.

Viimeisen kahden vuoden sisällä on kyläyhdistyksen toimintaa laajennettu hallituksen rinnalla toimiviin kahteen erilliseen tiimiin: markkinointi- ja ympäristötiimeihin, joiden toiminta on ollut aktiivista. Uudet www.hajala.fi -sivut julkaistiin syksyllä 2019 ja someviestintää kylän ulkopuolelle on lähdetty kehittämään. Ympäristötiimi on tehnyt maisemanhoitoa ja rakentanut kylän uimarannalle Myllytyrylle kovin kaivatut uudet pukukopit.

Viime keväänä alkoi myös kaupungilta vuokratun Hajalan koulun yläkerrassa olevan entisen talonmiehen asunnon remontti. Asuntoa ollaan kunnostamassa kylän yhdistysten olohuoneeksi. Hajalan kylällä toimii aktiivisesti useita yhdistyksiä ja työtä kylän hyväksi tehdään paljon niin yhdessä kuin erikseenkin.

Vuoden kylä -palkintoseremonia järjestettiin 23.8.2020 Varsinais-Suomen vuoden 2019 kylässä Västanfjärdissä Kemiönsaarella.

Kylästään ylpeä kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Lehti on palkinnosta hyvin iloinen ja katsoo vahvasti eteenpäin: ”Tulevaisuuskin näyttää valoisalta. Hajalan kyläkaava on viittä vaille valmis, ja se mahdollistaa helpon rakentamisen ilman aikaa vievää lupaprosessia. Tunnin junan raidesuunnittelu luo uskoa Hajalan paikallisliikenneasemalle ja Hajalaan johtavalle moottoritien rampille on rakenteilla liityntäparkki työmatkalaisille tänä syksynä. On upeata että työmme kylän hyvinvoinnin eteen on noteerattu saadessamme vastaanottaa Vuoden kylä -tittelin.”

Lisätietoja antaa Varsinais-Suomen Kylät ry:n kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, tauno.linkoranta@vskylat.fi.